Elektriker

Har du brug for en elektriker? (3 måder til at finde den rette)

Har du brug for en elektriker til at få opsat stikkontakter, dørtelefon, alarm, kablet netværk eller noget helt femte? Så er du landet på denne rette side, for på denne side har vi besvaret de allermest essentielle spørgsmål, når du overvejer at bruge en elektriker. Derudover kommer vi også ind på 3 måder, du kan finde den rette elektriker til dine formål. 

På denne side vil vi blandt andet komme ind over hvilket opgaver en elektriker kan udføre, hvordan du finder den bedste elektriker til dig, hvor meget en elektriker koster, samt om det er muligt at trække elektriker arbejde fra i skat. 

Hvilke opgaver kan en elektriker udføre?

En elektriker kan hjælpe med mange forskellige typer af opgaver, lige fra simple opgaver som opsætning af stikkontakter til mere kompliceret etablering af el-installationer. Vi har nedenunder lavet nogle billeder med hvilke typer af opgaver en elektriker kan udføre. Denne liste er selvfølgelig ikke udtømmende, men vi håber alligevel at den kan give et indblik i hvilke opgaver en elektriker kan udføre. 

Opsætning af stikkontakter

Opsætning af dørtelefoner

Tilslutning af solcelleanlæg

Opsætning af alarmer

Opsætning af netværk

Etablering af el-installationer

Hvordan finder du den bedste elektriker?

Det kan for mange være en frustrerende oplevelse at finde en god elektriker. Sådan behøver det dog ikke at være. Vi har nedenunder beskrevet tre forskellige måder, som du kan bruge til at finde den bedste elektriker til din opgave. 

Metode 1 – Find en selv

Den første metode kender du i forvejen. Du kan nemlig nemt finde en elektriker selv, ved at bruge Google. Det bedste råd vi har til det er at google efter den by, du bor i. Så hvis du f.eks. bor i Svendborg, kan du google “Elektriker Svendborg”. Herefter kan du kontakte de forskellige elektriker i dit område, og få et tilbud fra dem hver især. 

Metode 2 – Benyt 3byggetilbud

Hvis du ikke har lyst til at bruge tid på at kontakte de forskellige elektrikere i dit område, så kan du benytte 3byggetilbud. Deres service går ud på at kontakte elektriker virskomheder i dit område for dig. Det eneste du skal gøre er at beskrive den opgave, du gerne vil have håndteret af en elektriker. Herefter vil de kontakte forskellige elektriker virksomheder for dig og kontakte dig med 3 forskellige tilbud. 

Du kan komme ind på deres hjemmeside, ved at trykke på den orange knap nedenunder. 

Metode 3 – Benyt PinPloy

Den sidste metode er at benytte PinPloy. PinPloy er en platform, hvor du kan lave en beskrivelse af din opgave og så vil private handymens og større virksomheder kunne sende et tilbud på din opgave. Du kan så herefter vælge hvilket tilbud, der passer bedst til dig. 

Vores anbefaling er dog at benytte 3byggetilbud til større projekter, da det ofte vil være mere erfarne og etableret virksomheder. Men til mindre opgaver er PinPloy en rigtig god service. 

Hvad koster en elektriker?

Prisen på en elektriker kan variere meget og afhænger generelt af omfanget af opgaven og erfaringen af elektrikeren. Men generelt vil det være i mellem 450-950 kroner i timen. 

Et godt tip er at finde en lokal elektriker, da det ofte vil være billigere, da de ikke skal bruge penge og tid på transport. 

Kan man trække elektriker arbejde fra i skat?

Håndværkerfradraget blev afskaffet d.1 April 2022. Af den grund er det ikke længere muligt at trække elektriker arbejde fra i skat. Det eneste fradrag, der står tilbage er servicefradraget, som ikke indeholder noget elektriker arbejde.