Anlægsgartner

Har du brug for en anlægsgartner? (3 måder til at finde den rette)

Har du brug en anlægsgartner til hækklipning, anlæg af terrasse eller noget helt tredje, så vil vi på denne side, forsøge at besvare på de mest essentielle spørgsmål, der kan være, når du har brug for en anlægsgartner. 

Vi vil blandt andet komme ind på, hvilke opgaver en anlægsgartner udfører, hvordan du finder den bedste anlægsgartner, hvad en anlægsgartner koster og om det er muligt at trække anlægsarbejde fra i skat, ved brug af håndværkerfradraget. 

Hvilke opgaver kan en anlægsgartner udføre?

En anlægsgartner kan udføre mange forskellige typer af opgaver lige fra anlæg af terrasse/indkørsel, til mere simple opgaver som hækklipning. Vi har her forsøgt at samle nogle af de opgaver, som en anlægsgartner kan udføre. Listen er selvfølgelig ikke udtømmende og der findes meget mere som en anlægsgartner kan lave. 

Hækklipning

Stubfræsning

Havearbejde

Fliserens

Anlæg af terrasse

Træfælding

Hvordan finder du den bedste anlægsgartner?

Det at finde den bedste anlægsgartner kan være besværligt, men det behøver det ikke at være. Vi har nedenunder beskrevet 3 forskellige metoder, du kan bruge til at finde den bedste anlægsgartner til dit formål. 

Metode 1 – Find en selv

Du kan i gennem Google finde forskellige anlægsgartner i dit område, hvorefter du kan ringe til hver enkelt omkring hvad det koster ved dem at få udført din opgave. Til sidst kan du så sammenligne de forskellige tilbud og benytte det tilbud, der er bedst og billigst til dine behov.

Metode 2 – Benyt 3byggetilbud

Der er også en mere simpel måde at gøre det på. Du kan benytte 3byggetilbud, hvor du helt uforpligtende får 3 tilbud fra 3 anlægsgartnere i dit område. Det eneste du skal gøre er at bruge vores link/knap “Få 3 Gratis Tilbud”, hvorefter du skal beskrive den opgave du gerne vil have løst og indenfor kort tid vil du blive kontaktet af 3byggetilbud.

Nu vil vi gerne lige gøre det klart at dette ikke er en salgsannonce for 3byggetilbud og hvorvidt at du bruger dem ikke gør den store forskel for os, så længe at du får den den rette anlægsgartner til dit projekt. 

Metode 3 – Benyt PinPloy

En sidste måde er ved at benytte PinPloy. PinPloy er en platform hvor at du kan ligge opgaver op, hvor lokale handymen kan tage opgaven. Det vil sige du kan selv bestemme pris, dato osv. 

Det du skal være opmærksom på ved PinPloy, er at det både er privat personer, såvel som virksomheder der kan tage opgaver. Når du har modtaget tilbud fra forskellige handymen, vælger du det tilbud, du bedst kan lide. 

Vi anbefaler generelt kun PinPloy til mindre opgaver, såsom almindeligt havearbejde.

Hvad koster en anlægsgartner?

Prisen på en anlægsgartner kan variere meget, prisen vil afhænge af hvilken opgave som skal udføres. Hvis det er lette opgaver, hvor der f.eks. ikke skal bruges store maskiner, så vil prisen ofte også være en del lavere. 

Generelt er der tommelfingerregel, som siger at en timeprisen på en anlægsgartner kan variere i mellem 300-600 kroner i timen. 

Kan man trække anlægsgartner arbejde fra i skat?

Håndværkerfradraget er blevet afskaffet fra d.1 April 2022. Hvilket har betydet at mange af de opgaver udført af en anlægsgartner, som du ville kunne have fået et skattemæssigt fradrag på, ikke længere er muligt. 

Selvom at håndværkerfradraget er blevet afskaffet, så er servicefradraget stadigvæk en mulighed. Servicefradraget dækker udvalgte serviceydelser, hvor at du kan få afdrag på op til 6.400 kroner pr. person i 2022. Du skal dog være opmærksom på at du kun kan få fradrag på selve arbejdslønnen og ikke for materialer, der er blevet brugt. 

En af de serviceydelser, som går ind under servicefradraget er “Almindeligt havearbejde”. Herunder har SKAT lavet en liste med opgaver, som du kan benytte servicefradraget på. Disse opgaver er:

  • Græsslåning
  • Klipning af hæk
  • Lugning
  • Beskæring af buske og træer (ikke træfældning og fjernelse af væltede træer)
  • Snerydning
  • Fliserensning af terrasser, indkørsel m.m. (rensning af tag og tagrender giver ikke fradrag)