Brolægger

Har du brug for en brolægger? (3 måder til at finde den rette)

Har du brug en brolægger til at ligge en terrasse, indkørsel eller noget helt tredje? På denne side har vi forsøgt at besvare på de allermest relevante spørgsmål, som du kan have i dine overvejelser inden du tager kontakt til en brolægger.

Vi vil komme inde på hvilke typer af opgaver en brolægger kan udføre, hvordan du finder den bedste brolægger, hvad en brolægger koster, samt om det er muligt at trække brolægning fra i skat. 

Hvilke opgaver kan en brolægger udføre?

En brolægger kan hjælpe med mange forskellige typer af opgaver, at ligge terrasser, indkørsler, gangveje og meget mere. Vi har nedenunder forsøgt at samle nogle af de opgaver, som du kan bruge en brolægger til. Det skal dog siges at listen ikke er udtømmende og at en brolægger kan mere end de 6 punkter nedenunder. Alligevel håber vi at listen kan skabe lidt indsigt i hvad en brolægger kan udføre. 

Skabe terrasser

Skabe indkørsler

Skabe gangveje

Skabe torve

Skabe parkeringspladser

Skabe andre brolagte arealer

Hvordan finder du den bedste brolægger?

Det kan for nogle være en besværlig og frustrerende oplevelse at finde en god brolægger, men det behøver det ikke at være. Vi har nedenunder beskrevet tre forskellige tilgange til at finde den bedste brolægger til din opgave. 

Metode 1 – Find en selv

Den første metode kender du sikkert i forvejen. Google kender efterhånden svarene på alt. Dermed kan du google der frem til lokale brolægger, ringe til de forskellige brolæggere og forhøre dig om hvor meget det vil koste.

Metode 2 – Benyt 3byggetilbud

Den næste mulighed er at benytte 3byggetilbud. Den service som 3byggetilbud udfører er at indhente tilbud fra 3 forskellige brolæggere i dit område. Det gør det nemt og simpelt for dig at få et overblik over de forskellige muligheder og prisniveauer. 

Det eneste du skal gøre er at trykke på den orange knap nedenunder, der fører dig til 3byggetilbuds hjemmeside. Herfra skal du beskrive den opgave du gerne vil have udført og kort tid efter vil du blive kontaktet af 3byggetilbud. 

Metode 3 – Benyt PinPloy

Den sidste mulighed er at benytte PinPloy. Pinploy er en platform, hvor du både kan finde private handymens, såvel som virksomheder til at løse dine håndværksmæssige projekter. 

Måden PinPloy fungerer på er ved at du beskriver din opgave, hvorefter at forskellige handymens og virksomheder kan give dig et tilbud på dit projekt. 

Vi vil dog kun anbefale PinPloy til mindre projekter, eftersom at det også er privat personer der kan byde ind på din opgave. 

Hvad koster en brolægger?

Prisen på en brolægger kan selvfølgelig variere meget, det omhandler omfanget af dit projekt, materialerne der skal bruges, brolæggerens erfaring, samt antallet af timer det tager at udføre.

Dog så er der en generel tommelfingerregel, der siger at prisen ofte vil være mellem 200-600 kroner i timen. 

Vi kan her også lave et regneeksempel, hvis vi antager at du skal have lagt en 50m2 terrasse. Så vil omkostningerne kunne være:

  • Materialer – 50m2 fliser (holmegårdssten) til 500 kroner pr. m2. Dermed 500*50 = 25.000,-
  • Arbejdstid – 3 erfarne brolægger, der bruger 2 arbejdsdage (8 timer) = 3*2*8 = 48 timer. Pris pr. time cirka 300. Dermed 48*300 = 14.400,-
Totale omkostninger = 25.000 + 14.400 = 39.400,-

Kan man trække brolægger arbejde fra i skat?

Det er desværre ikke muligt at trække brolægger arbejde fra i skat. Det skyldes at håndværkerfradraget blev fjernet i April 2022. I stedet eksisterer servicefradraget, som desværre ikke indeholder nogle arbejdsopgaver, der normalt er associeret med brolægger arbejde.