Arkitekt

Har du brug for en arkitekt? (Få 3 gratis uforpligtende tilbud)

Er du i gang med at bygge om, bygge til, nybygge eller noget helt andet og har brug for en arkitekt? Så er du kommet til det rigtige sted. Vi har samlet og besvaret de allermest almindelige spørgsmål, som du kan have i din søgning efter en arkitekt. 

Vi vil blandt andet komme ind på hvilke opgaver en arkitekt kan udføre, hvordan du finder den bedste arkitekt, hvad en arkitekt koster, samt om det er muligt at trække arkitekt arbejde fra i skat. 

Derudover hvis du følger vores link på knappen “Få 3 Gratis Tilbud”, så vil du blive ført ind på hjemmesiden til 3byggetilbud. Hvor du helt gratis og uforpligtende kan få 3 tilbud fra arkitekter nær dig, til dit projekt. 

Hvilke opgaver kan en arkitekt udføre?

En arkitekt kan hjælp med mange forskellige typer af opgaver, de fleste har brug for en til at tegne deres hus eller en tilbygning, men de kan meget mere ind det. Vi har her forsøgt at samle en række af de opgaver, som en arkitekt kan udføre. Dette er selvfølgelig ikke en udtømmende liste og der findes flere opgaver som en arkitekt kan udføre. Men forhåbentlig giver denne liste en smule overblik over hvad en arkitekt laver. 

Udvælge den rette stil til dit byggeprojekt

Rådgivning i byggeprocessen

Indhente dokumenter til byggetilladelse

Styre kommunikation med håndværkere

Lave tegningerne til dit ombyggeri

Hvordan finder du den bedste arkitekt?

Det at finde den bedste arkitekt kan være besværligt, men det behøver det ikke at være. Vi har nedenunder kommet med to forslag til hvordan du kan finde den bedste arkitekt til din opgave. 

Metode 1 – Find en selv

Den første metode, har du højst sandsynligvis prøvet før. Du kan finde en arkitekt gennem Google, her anbefaler vi at du søger efter “Arkitekt” + den by du bor i. På denne måde får du kun relevante arkitekter fra dit område. Du kan herefter så kontakte de forskellige arkitekter og indhente tilbud fra hver hjemmeside. Dette kan hurtigt blive en større opgave, men hvis du vil have tilbud fra alle arkitekter i dit område kan det være nødvendigt. 

Metode 2 – Benyt 3byggetilbud

Der er dog også en alternativ og mere simpel måde at gøre det på. Du kan benytte 3byggetilbud, som er en service, hvor du helt uforpligtende og gratis kan få 3 tilbud på din arkitekt opgave. Det 3byggetilbud gør, er at de kontakter arkitektfirmaer i dit område og indhenter tilbud, så du ikke skal gøre det selv. 

På denne måde sparer du en del tid ved ikke selv at skulle finde de forskellige arkitekt firmaer i dit område. Du kan finde deres hjemmeside, ved at trykke på den orange knap nedenunder “Få 3 Gratis Tilbud”. 

Vi vil gerne lige gøre det klart at dette ikke er en salgsannonce for 3byggetilbud og om du beslutter sig for at bruge dem eller ej, ikke gør den store forskel for os, så længe at du finder den rette arkitekt til dit projekt. 

Hvad koster en arkitekt?

Prisen på en arkitekt kan variere meget. Det afhænger mest af alt hvor stort og kompliceret dit projekt er, samt hvilke typer af opgaver som arkitekten skal stå for. Dog findes der en tommelfingerregel, der siger cirka i mellem 700 og 1500 kroner i timen. 

Hvis vi taler om at du gerne vil have tegne dit hus af en arkitekt med alt hvad det indebærer, vil det typisk ligge i et spænd mellem 50.000 og 150.000 kroner. Men som sagt så vil det variere meget fra projekt til projekt. 

Kan man trække arkitekt arbejde fra i skat?

Håndværkerfradraget er blevet udfaset og arkitekt arbejde går ikke inden under servicefradraget, af denne grund er det altså ikke muligt at trække arkitekt arbejde fra i skat. 

Typer af arkitekter

Der findes mange flere forskellige typer af arkitekter. De fleste arkitekter er specialiseret indenfor et specifikt område. Vi har nedenunder lave guides til nogle af de typer af arkitekter der eksisterer.