Tømrer

Har du brug for en tømrer? (3 måder til at finde den rette)

Har du brug for en tømrer til at montere dit køkken eller vinduer, udskifte dit tag, ligge nyt gulv eller noget helt femte, så er du kommet til den rette side. På denne side har vi nemlig svaret på nogle af de mest almindelige spørgsmål, der kan være inden du vælger at kontakte en tømrer. 

Vi kommer blandt andet ind på hvilke opgaver en tømrer kan udføre, hvor meget en tømrer koster i timen, hvordan du finder den bedste tømrer til din opgave, samt om det er muligt at trække tømrer arbejde fra i skat. 

Hvilke opgaver kan en tømrer udføre?

En tømrer kan udføre rigtig mange forskellige typer af opgaver. Det kan være fra helt simple opgaver såsom at montere vinduer til mere kompliceret opgaver, som at nedrivning og montering af køkken. 

Vi har nedenunder lavet nogle billeder med en række af de opgaver som en tømrer kan udføre. Denne liste er selvfølgelig ikke udtømmende, men vi håber alligevel at den kan skabe en indsigt i hvad du kan bruge en tømrer til. 

Montering af vinduer

Gulvlægning

Montering af køkken

Udskiftning af tag

Opsætning af gipsvæg

Opbygning af terrasse

Hvordan finder du den bedste tømrer?

Det kan for nogle være en træls oplevelse at finde en god tømrer. Det behøver dog ikke at være sådan. Vi har nedenunder beskrevet tre forskellige måder til at finde den helt rigtige tømrer til din opgave. 

Metode 1 – Find en selv

Hvis du skal finde en tømrer selv, så er Google din bedste ven. I gennem Google kan du nemt finde flere lokale tømrer virksomheder i dit område. Herefter skal du bare tage kontakt til de forskellige virksomheder og høre hvor dyrt det vil være for dem at udføre dit projekt. 

Metode 2 – Benyt 3byggetilbud

Hvis du er en travl person eller bare ikke har lyst til at bruge en masse timer på at kontakte flere forskellige tømrer virksomheder, så kan du benytte 3byggetilbuds service. 3byggetilbud kontakter, helt uforpligtende og gratis, tømrer virksomheder i dit område og forhører sig på dine vegne, hvad det vil koste. 

Herefter vil 3byggetilbud fremligger 3 tilbud fra tømrer virksomheder til dig. Du skal så bare vælge hvilket tilbud, som du gerne vil benytte. 

Ved at trykke på den orange knap nedenunder, vil du blive ført ind på 3byggetilbuds hjemmeside. Her skal du beskrive din opgave og så vil du blive kontaktet indenfor få dage, med de 3 tilbud. 

Metode 3 – Benyt Pinploy

En tredje metode som du kan benytte er hjemmesiden PinPloy. PinPloy er en platform, hvor der både er private handymens, men også større virksomheder. 

PinPloy fungerer ved at du ligger din opgave ud på platformen, herefter vil tømrer virksomhederne og privat personer, kunne lave et tilbud til dig. På denne måde kan du nemt og hurtigt få indhentet en masse tilbud på dit projekt. 

Dog vil vi kun anbefale PinPloy til mindre projekter. Dette skyldes at der på platformen er mange privatpersoner, som nødvendigvis ikke har den store erfaring. Så til de større projekter vil vi anbefale at bruge 3byggetilbud.

Hvad koster en tømrer?

Prisen på at få udført tømrer arbejde kan variere meget. Prisen vil ofte afhænge af projektets omfang, materialer der er brug for og tømrerens erfaring. 

Generelt er der en tommelfingerregel, som siger at timelønnen for en tømrer er mellem 300-500 kroner i timen. Dog skal du være opmærksom på at priserne vil være i den høj ende i de store byer i Danmark, specielt i Hovedstadsområdet. 

Kan man trække tømrer arbejde fra i skat?

Det er desværre ikke muligt at trække tømrer arbejde fra i skat. Det skyldes blandt andet at håndværkerfradraget blev afskaffet i d.1 April 2022. Det eneste fradrag, der stadig er aktivt er servicefradraget, men tømrer arbejde går desværre ikke under dette.